Wat De Kas Schaft – Special Edition 08-10 {VOL}

Posted on 22 september 2016

Na de succesvolle Special Summer Edition van Wat De Kas Schaft deze zomer, organiseren we dit najaar een speciale editie met een ode aan de herfst: ‘Wat De Kas Schaft – Special Fall Edition.’

We gaan zowel in de kas als buiten de kas, bij andere lokale productenten en rechtstreeks uit de natuur van de Kromme Rijnstreek, op zoek naar de verrassende smaken die de herfst te bieden heeft voor een mooi uitgebreid menu.
Voor deze editie werken we samen met gastchef De Kokende Tuinman. We kennen niemand die zoveel van eetbare planten en paddestoelen weet en daar ook nog fantastische gerechten mee maakt als hij.

We dekken de grote gezamenlijke eettafel extra mooi op en serveren je dit keer maar liefst 4 gangen met mooie herfstgerechten en geven een persoonlijke rondleiding door de kas.
EXTRA: een aantal dagen van te voren krijg je een mailtje met een wijntip, zodat je (als je wilt) je eigen meegebrachte wijntje kunt afstemmen op het menu.

Wij zorgen voor een speciaal herfstig diner met vers geoogste groente uit De Kas en de Kromme Rijnstreek en een gezellige en gedekte tafel. Jij reserveert genoeg plek en neemt mee: iemand die je leuk vindt (of je komt alleen, dat mag uiteraard ook gewoon) en een biertje of wijntje als je dat wilt drinken bij je eten. (Bring-Your-Own!)

Wat hoort er allemaal bij je kaartje?
Een (alcoholvrije) welkomstcocktail in het thema van Wat De Kas Schaft, een 4-gangenmenu, sap of ander fris, koffie en/of thee, tussen de gangen door geven we een persoonlijke rondleiding door De Kas en je gaat naar huis met een ‘goody-bag’.

Er is plaats voor maximaal 20 personen, dus RESERVEER op tijd!
LET OP: we kunnen rekening houden met voedsel allergieen, maar een paddestoelen-allergie is deze editie niet mogelijk. (aan lust-ik-niet doen we niet ;-)).

Wat? Wat De Kas Schaft – Special Fall Edition!
Wanneer: Zaterdag 8 oktober
Hoe laat: 18:00u inloop, 18:30u gaan we aan tafel.
Kosten: €39,50 p.p.
Waar? De Kas Eet & Kweekplek – Koningsweg 135, Utrecht
Reserveren:via onderstaande knop:
Eventbrite - Wat De Kas Schaft - Special Fall Edition! 08-10

Eerder gestelde vragen:

Dus ik moet mijn eigen wijntje of biertje meenemen?

Dat klopt. Wij verkopen geen alcohol, dus als je een wijntje of biertje bij je eten wilt: Bring Your Own! We hebben uiteraard wel een glas voor je. 🙂 Speciaal voor deze editie mailen we je een aantal dagen van te voren een wijntip, zodat je (als je dat wilt) je zelf meegebrachte wijntje kunt afstemmen op het eten.

Ik ben vegetarisch, kan ik dat doorgeven?

Dat komt goed uit. We koken namelijk altijd zonder vlees en vis bij Wat De Kas Schaft, omdat we graag onze groente de hoofdrol willen laten spelen. Vega voorkeuren hoef je dus niet door te geven.

Ik heb een (doorgeef)-vrijkaartje gewonnen, kan ik die gebruiken?

Omdat dit om een speciale (eenmalige) editie gaat die uitgebreider is dan gewoonlijk, kun je je vrijkaartje hier helaas niet voor gebruiken.

Ik heb een voedselallergie/ben zwanger. Kunnen jullie daar rekening mee houden?

We kunnen zeker rekening houden met zwangerschappen en voedselallergieën (niet met diëten), maar dit horen we wel graag zsm. We beginnen namelijk ruim van te voren met het bedenken van de gerechten. Bij het reserveringsformulier voor je kaartje kun je dit doorgeven. LET OP: deze editie kunnen we geen rekening houden met paddenstoelen allergie!
Aan ‘lust ik niet’ doen we niet ;-))

Wat voor kleding moet ik aan doen naar De Kas?

We doen niet aan dress codes, dus doe vooral aan wat jij mooi vindt. Hou er wel rekening mee dat de temperatuur in de kas kan wisselen van warm tot jassen-weer. Wees bij je bezoek dus voorbereid en neem een extra laagje kleren (en je zonnebril) mee. Omdat het ‘s avonds herfstig kan afkoelen raden we vooral aan een extra trui of vest mee te nemen.

Kan ik dan ook groente bij jullie kopen?

Ja zeker. We zijn tenslotte ook een groentewinkel. Je kunt bij het reserveren van je kaartje kiezen voor een verrassing-groente-pakket van € 7,50.

Waarom kan ik in het reserveringssysteem maar maximaal 5 kaartjes bestellen?

Bij Wat De Kas Schaft schuif je aan de grote eettafel aan, samen met alle andere gasten. Dat betekent dat je aan tafel zit met mensen die je waarschijnlijk nog niet kent, maar wel kan leren kennen.  (Daarom is het ook zeker mogelijk (en eerder gebeurd) om alleen te komen.)
Als je graag een keer met je eigen vriendengroep wilt komen eten dan kan dat: we organiseren op aanvraag ook besloten etentjes voor groepen van 15-25 man. Daar lees je hier meer over.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Er zijn naast De Kas een paar plekjes om te parkeren, mocht je met de auto komen, of op de Koningsweg zelf. (Gelieve niet te parkeren naast het woonhuis, dat is niet van ons :-))
Het is echter het handigst om met de fiets te komen. Die kun je naast de kas zetten.

Waar kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Als je echt hele dringende vragen hebt kun je die mailen naar dekas@eetenkweekplek.nl

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement?

Nee hoor, dat hoeft niet. Als je hem op je mobiel kan laten zien is dat ook prima.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden voor dit evenement?

Zie dit eet-belevingskaartje als een theaterkaartje. We werken bij uitverkochte evenementen met een wachtlijst, maar ga er niet maar van uit dat iemand altijd je kaartje over kan nemen.
Bij annulering binnen 48 uur brengen wij 100% van de kosten in rekening.