{RECEPT} Japanse Rode Kool Pannenkoekjes

Posted on 3 november 2016

Tijdens ons kweekseizoen organiseren we ‘Wat De Kas Schaft’, waarbij we met de groentes van dat moment originele recepten maken, om onze gasten nieuwe smaken te laten ontdekken.
Een tijdje terug maakten we tijdens ‘Wat De Kas Schaft’ van de paar rode kolen die we op dat moment hadden Japanse Pannenkoekjes.
Het gerecht viel in de smaak en we maakten het nog een paar keer tijdens besloten diners en een Ongeplukt. Op veler verzoek delen we bij deze graag ons recept voor de Japanse Rode Kool Pannenkoek met jullie.

Je kunt de pannenkoeken zo groot of klein maken als je zelf wilt. Ze zijn vooral geschikt als lunch of voorafje.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten

Benodigdheden (voor 4 personen):Wat De Kas Schaft - eet-idee Japanse Rode Kool Pannenkoekjes
– Rode kool – ongeveer 500 gram
– Eieren 5x
– Kikkererwten bloem – 50 gram
– Soyasaus – 1 el
– Sesamolie – 1 el
– Lenteui – 1 bos
– Zout
– Zonnebloemolie

Bereiding:
– Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snij de onderkant er van af.
– Halveer de rode kool twee keer, zodat je kwart parten krijgt. Snij het witte hart aan de onderkant er uit.
– Snij dunne plakken van de rode kool. Hoe dunner hoe beter, maar zorg wel dat het sliertjes blijven.
– Schud de gesneden rode kool los van elkaar in een grote kom.
– Snij de bos lente ui in kleine ringetjes en mix door de rode kool slierten.

Het beslag:
– Breek de eieren in een aparte kom. Kluts de sojasaus, sesamolie en een snuf zout door de eieren.
– Doe de kikkererwtenbloem door de eiermix en klop het tot een egaal beslag.
Het beslag blijft redelijk dun.
– Giet het beslag door de rode kool mix en schep het goed door elkaar, zodat het beslag aan de rode kool blijft hangen.

– Verwarm redelijk wat olie in een koekenpan. Schep een handjevol rodekoolbeslag in de pan. Zorg   dat het (min of meer) een ronde vorm heeft en plat is. Je kunt de pannenkoekjes zo groot maken als je zelf wilt. Wij houden in dit recept ongeveer een doorsnee van 10 cm aan.
– Bak ze aan beide zijden een paar minuten totdat het beslag niet meer nat is.
– Schep uit de pan en herhaal totdat je beslag op is.

! TIP: Hussel voor het opscheppen in de pan het beslag weer even door, omdat het beslag de neiging heeft weer naar beneden in de kom te zakken.

 

 

Recept rode kool

Serveertip
– Serveer voor een extra Aziatische twist met blaadjes Thaise basilicum.
– Maak een dipsaus van sojasaus met sesamolie, een klein scheutje azijn en sriracha naar smaak. Hou je van pittig: serveer dan met wat dun gesneden rode chili peper. Deze kan ook goed door de sojadip.

Kevins guilty pleasure:
Mix 4 el mayonaise met 1 el sojasaus en een flinke lepel sriracha.

EETSMAKELIJK! 🙂