Wat De Kas Schaft 21-10 {VOL}

Posted on 5 oktober 2016

Eten in een kas, dichtbij de bron? Wat De Kas Schaft is een belevingsavond in De Kas, waarbij je geniet van een verse één-keuze-maaltijd met groente uit De Kas, geserveerd aan onze grote gezamenlijke tafel, tussen de planten. We kweken groente van het seizoen in een oude onverwarmde kas en willen je graag laten proeven hoe lekker die zijn.

Wij zorgen voor een lekker diner met vers geoogste groente uit De Kas en een gezellige en gedekte tafel.
Jij reserveert genoeg plek en neemt mee: iemand die je leuk vindt (of je komt alleen, dat mag ook) en een biertje of wijntje als je dat wilt drinken bij je eten. Bring Your Own Drink dus!
Wat hoort er allemaal bij je kaartje?
Een (alcoholvrije) welkomstcocktail in het thema van Wat De Kas Schaft, een 2-gangenmenu, sap of ander fris, koffie en/of thee, we geven een persoonlijke rondleiding door De Kas en je gaat naar huis met een ‘verrassings-kas-tas’. Leuk om te weten: in één van de tasjes verstoppen we een (doorgeef)-vrijkaartje voor een volgende Wat De Kas Schaft…

Er is plaats voor maximaal 20 personen, dus RESERVEER op tijd!
Lees voor je komt ook de ‘Eerder gestelde vragen’ onderaan deze pagina even door, zodat je goed bent voorbereid. 🙂

De eerstvolgende en tevens laatste Wat De Kas Schaft van dit seizoen is op vrijdag 21 oktober.

Wat? Wat De Kas Schaft
Wanneer: vrijdag 21 oktober
Hoe laat: inloop vanaf 18:30u, om 19:00u gaan we aan tafel (wees op tijd)
Kosten: €24,50 p.p.
Waar? De Kas Eet & Kweekplek – Koningsweg 135, Utrecht
Reserveren:  is niet meer mogelijk, want dit evenement is uitverkocht. Je kunt je eventueel op de wachtlijst inschrijven (maar hoop hier niet te veel van :-))
Eventbrite - Wat De Kas Schaft 21-10

Eerder gestelde vragen:

Dus ik moet mijn eigen wijntje of biertje meenemen?

Dat klopt. Wij verkopen geen alcohol, dus als je een wijntje of biertje bij je eten wilt: Bring Your Own! We hebben wel een glas voor je. 🙂

Waarom kan ik in het reserveringssysteem maar maximaal 5 kaartjes bestellen?

Bij Wat De Kas Schaft schuif je aan de grote eettafel aan, samen met alle andere gasten. Dat betekent dat je aan tafel zit met mensen die je waarschijnlijk nog niet kent, maar wel kan leren kennen.  (Daarom is het ook zeker mogelijk (en eerder gebeurd) om alleen te komen.)
Als je graag een keer met je eigen familie of vriendengroep wilt komen eten dan kan dat: we organiseren op aanvraag ook besloten etentjes voor groepen van 15-25 man. Daar lees je hier meer over.

Ik ben vegetarisch, kan ik dat doorgeven?

Dat komt goed uit. We koken namelijk altijd zonder vlees en vis bij Wat De Kas Schaft, omdat we graag onze groente de hoofdrol willen laten spelen. Vega voorkeuren hoef je dus niet door te geven.

Ik heb een voedselallergie/ben zwanger. Kunnen jullie daar rekening mee houden?

We kunnen zeker rekening houden met zwangerschappen en voedselallergieën (niet met diëten), maar dit horen we wel graag zsm. We beginnen namelijk ruim van te voren met het bedenken van de gerechten. Bij het reserveringsformulier voor je kaartje kun je dit doorgeven.
Aan ‘lust ik niet’ doen we niet ;-))

Wat voor kleding moet ik aan doen naar De Kas?

We doen niet aan dress codes, dus doe vooral aan wat jij mooi vindt. Hou er wel rekening mee dat de temperatuur in de kas kan wisselen van warm tot jassen-weer. Wees bij je bezoek dus voorbereid en neem een extra laagje kleren (en je zonnebril) mee.

Kan ik dan ook groente bij jullie kopen?

Ja zeker. We zijn tenslotte ook een groentewinkel. Je kunt bij het reserveren van je kaartje ook kiezen voor een verrassing-groente-pakket van € 7,50. Deze oogsten we dan van te voren, zodat je na afloop je verse groentes mee kunt nemen.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Er zijn naast De Kas een paar plekjes om te parkeren, mocht je met de auto komen, of op de Koningsweg zelf. (Gelieve niet te parkeren naast het woonhuis, dat is niet van ons :-))
Het is echter het handigst om met de fiets te komen. Die kun je naast de kas zetten.

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement?

Nee hoor, dat hoeft niet. Als je hem op je mobiel kan laten zien is dat ook prima.