Spelletjesmiddag in de Kas- 13-11

Posted on 31 oktober 2016

Offline ouderwets spelletjes spelen in een winterse Kas en een verse warme Kas-Dag-Hap erbij: dat is de spelletjesmiddag in De Kas – ‘Speeltuin’.
Een middag voor alle spelletjes-liefhebbers die graag op een bijzondere locatie met hun vrienden of met anderen de strijd aan willen gaan.
Je favoriete spellen, warme chocomelk en kampvuurtjes: een winterse zondagmiddag in De Kas.

De Kas is niet alleen een kweekplek voor groente, maar ook voor creatieve ideeën en kleinschalige evenementen.
Op zondag 13 november organiseren we deze spelletjesmiddag in De Kas. Op verschillende plekken in de kas speel je klassiekers zoals Monopoly, Wie is het?, Pictionary, Memory en uiteraard hebben we ook een sjoelbak!
Maar ook alledaagse favorieten zoals Kolonisten van Katan, Wie is de mol, Weerwolven, Koehandel en het jeu de boules van Zweden: Kubb-en.
(Staat je favoriete spel er niet bij: wees welkom om deze mee te nemen!)

– Wij: zorgen voor verschillende zitplekken in onze sfeervolle groene kas, spelletjes, kampvuurtjes om je aan op te warmen en een verse Kas-Dag-Hap gemaakt met zelfgekweekte groente.
– Jij: bestelt op tijd je kaartje voor jou en je vrienden die mee willen, want er is beperkt plaats.  Wil je een wijntje of biertje drinken, dan mag je die zelf meenemen. (Bring Your Own dus! glazen hebben we wel ;-)) Thee, koffie, warme choco, sap en taart is wel te koop (pinnen kan).

Wat: Spelletjesmiddag in De Kas – ‘Speeltuin’
Wanneer: Zondag 13 november (2016)
Hoe laat: 
– vanaf 14:30 ben je welkom
– om 16:00 kun je (als je wilt) deelnemen aan de Kas-Quiz
– vanaf 17:00 serveren we de Kas-Dag-Hap
– rond 20:30 doven we de kampvuurtjes en gaan we afronden
Kosten: €12,50 p.p.
Waar: De Kas Eet & Kweekplek – Koningsweg 135, ongeveer 200 m achter het woonhuis, Utrecht
Reserveren: via onderstaande knop:

Q&A over de spelletjesmiddag:

Welke spelletjes hebben jullie allemaal?

Wie is het, Memory, Kolonisten van Katan, Wie is de Mol, Weerwolven, Volle Maan, Maffia, Machiavelli, Halligalli, (groenten en zaden editie van) Monopoly, Toffe Peren, Mastermind, Uno, Yahtzee, Sjoelen, Küppen, Jeu de boules.
Staat je lievelingsspel er niet bij: neem het gerust mee, misschien zijn er meer liefhebbers.

Mag ik ook gokken of pokeren bij jullie?

Nee!

Hebben jullie ook zo'n zin in deze middag?

Ja!

Ik ben vegetarisch, kan ik dat doorgeven?

Dat komt goed uit. We koken namelijk altijd zonder vlees en vis bij De Kas, omdat we graag onze groente de hoofdrol willen laten spelen. Vega voorkeuren hoef je dus niet door te geven.

Ik heb een voedselallergie/ben zwanger. Kunnen jullie daar rekening mee houden?

We kunnen zeker rekening houden met zwangerschappen en voedselallergieën (niet met diëten), maar dit horen we wel graag zsm. Bij het reserveringsformulier voor je kaartje kun je dit doorgeven.
Aan ‘lust ik niet’ doen we niet ;-))

Wat voor kleding moet ik aan doen naar De Kas?

We doen niet aan dress codes, dus doe vooral aan wat jij mooi vindt. Let wel, het is een onverwarmde kas, dus het kan, zeker in november, flink afkoelen. We steken een lekker kampvuurtje aan, maar neem een extra trui of jas mee!

Kan ik dan ook groente bij jullie kopen?

Ja zeker. We zijn tenslotte ook een groentewinkel. Om het makkelijk te houden kun je bij het reserveren van je kaartje kiezen voor een verrassing-groente-pakket van € 7,50 (beperkt beschikbaar).

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Er zijn naast De Kas een paar plekjes om te parkeren, mocht je met de auto komen, of op de Koningsweg zelf. (Gelieve niet te parkeren naast het woonhuis, dat is niet van ons :-))
Het is echter het handigst om met de fiets te komen. Die kun je naast de kas zetten.