Over ons

De Kas Eet & Kweekplek is gestopt op de Koningsweg in Utrecht. We zijn hard bezig met het opzetten van een nieuw farm-to-table restaurant met een mooie moestuin in Hilversum.  Het is niet meer mogelijk evenementen te bezoeken of een diner te boeken in De Kas Eet & Kweekplek.

Missie:

Wij willen op een ongedwongen manier de bewustwording rondom voedsel en de herkomst van voedsel vergroten, door middel van creatieve eetbelevingen en diverse creatieve eet & kweek-concepten, waarbij we onze zelfgekweekte groente als uitgangspunt nemen.

Visie:

De Kas streeft er naar haar bezoekers bewuster te maken over de waarde en de herkomst van voedsel en daardoor bewuster te kiezen voor wat ze eten. We willen mensen inspireren meer met groentes te koken (en daarmee minder vlees te eten.)

Tegelijkertijd willen we een broedplek zijn voor creatief talent en activiteiten die verband houden met ambacht.

Wie zitten er in De Kas?


Mock

Kevin McMulkin

Kweekt, kookt en eet
Kevin is hoofdverantwoordelijk voor de tuin. Hij kweekt, bedenkt de menu's en kookt. Het liefste eet Kevin tomaat en hij kweekt het liefste pepers.
Mock

Meike Lockhorst

Kweekt, organiseert en regelt
Meike werkt mee in de tuin, organiseert en regelt de etentjes en evenementen. Het liefste eet Meike boerenkool en kweekt met veel plezier de tomaten.

Meer over de kas:

In mei 2014 trokken we op een zonnige avond met een groep vrienden het onkruid, dat toen kniehoog door de hele kas stond, uit de grond. Vele klusavonden, -dagen en -weken volgden en met behulp van de oude tuinder Kees Agterberg, kregen wij beetje bij beetje het kweken in de vingers. We streven er naar zo natuurlijk mogelijk te kweken: we kweken in de volle grond, de kas is onverwarmd en we zijn bij het kweken afhankelijk van de seizoenen en het weer. We kunnen dit niet helemaal alleen. We hebben een fijn team van betrokken helpers die tijdens 'woensdag-gekas-dag' komen helpen in de tuin.