{BLOG} muziek in de kas met lief en kattenleed

Posted on 7 juli 2016

De eerste ‘Ongeplukt’ van dit seizoen!
De band die dit seizoen de spits afbeet met een lunchconcert in de kas tijdens  ‘Ongeplukt’ was (een deel van) ‘A Brighter Light’.
Zanger Ted en gitarist Joost speelden afgelopen zondag twee live sessies tussen het eten. Letterlijk en figuurlijk, want ze speelden tussen de gangen van de lunch door en we zetten onze muzikale gasten midden tussen de groenten hier in De Kas.
Bij elke gang vertelt kweker Kevin uiteraard iets over de groentes die in het gerecht zitten en een korte indruk van het kweekproces daarvan.

Tijdens Ongeplukt zorgen we voor een afwisseling van lekker vers eten uit De Kas en live muziek in een intieme setting
tussen de planten in De Kas. Ongeplukt lunchconcert in de kasWe vragen de muzikanten of ze de luisteraars een kijkje in hún kweekproces kunnen geven. Want hoe kweek je je eigen muziek, hoe groeit dat en wanneer is het goed?
Kun je het horen of voelen wanneer je je compositie  iets moet snoeien of het nog juist wat door mag groeien?
Dat namen deze vrolijke mannen zeer serieus en tilden deze ‘Ongeplukt’ naar een next level, door live een liedje te kweken!


Lief en kattenleed

Zanger Ted vertelde aan de luisteraars hoe hij zijn nummers schrijft. Wat voor situatie of gevoel is er nodig om goeie muzikale ideeën te krijgen en hoe groeit dat vervolgens verder? Dat bleek nogal uiteen te lopen. Van zo-zacht-mogelijke-geruststellende slaapliedjes voor zijn geliefdeOngeplukt lunchconcert in de kas tot een lied over de lente en de bijbehorende ‘jaaglust’ die bij iedereen weer opbloeit in dat jaargetijde. Ted vertelde dat dat laatste lied tijdenlang door de overige bandleden verkeerd werd verstaan, waardoor ‘Catch and robbin’ vervormd werd naar ‘Cat sir Robin.’ En hoe hij uiteindelijk, na een knuffelmoment met zijn kat Brutus, besloot het lied toch maar te herschrijven voor hem. Al bleef de kat in het lied om rijmtechnische reden Robin heten.

En zo ging zij hier de boeken in als de eerste band die live in de kas een liedje kweekten.

Live kweken!
De muzikale mannen gingen een uitdaging niet uit de weg en na het voorgerecht speelde Ted een lied dat super vers en net gekweekt was. Gitarist Joost had het nummer niet eerder gehoord en improviseerde ter plekke mee. Terwijl na de eerste muzikale sessie alle gasten genoten van het hoofdgerecht, doken de mannen achter de kas, om op het terras het jonge liedje verder uit te werken om deze vervolgens tijdens de tweede sessie na het hoofdgerecht opnieuw te laten horen.
En zo ging zij hier de boeken in als de eerste band die live in (of eigenlijk uit) de kas een liedje kweekten.

Ook eens luisteren en eten in De Kas?
Komende weken organiseren we nog een aantal lunchconcerten in De Kas. Zondag 25 september is de eerst volgende ‘Ongeplukt’ en kun je genieten van een verse lunch en de muziek van theaterzanger/ liedschrijver Siebe Palmen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze lunchconcerten en anderen etentjes en evenementen.

Meer van A Brighter Light zien?
A Brighter Light maakt oprechte en toegankelijke pop-folk. De band stond in 2014 de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Na meer dan honderd optredens in 1,5 jaar tijd houden ze nu een kleine vakantie, maar gaan het najaar op tour.
Ze zijn dit jaar geselecteerd voor de Popronde en reizen dit najaar rond met dit rondreizend muziekfestival om op te treden in oa Nijmegen, Eindhoven, Venlo, Leiden en Sittard.
Andere optredens de komende tijd vind je hier in de touragenda.