Koor in de Kas – 06-07

Na de geweldige eerste editie van Koor in de Kas vorig jaar organiseren we dit jaar een nieuwe editie van ‘Koor in de Kas’:  het sponsorconcert voor de tournee van Kamerkoor JIP naar Bosnië & Herzegovina (8-15 juli)

De Kas Eet & Kweekplek en Kamerkoor JIP organiseren samen een dinerconcert. De belangrijkste ingrediënten zijn groenten uit de kas en een diversiteit aan melodieën en samenklanken uit voormalig Joegoslavië. De opbrengst van het concert komt ten goede aan de tournee van Kamerkoor JIP naar Bosnië & Herzegovina, enkele dagen later.

Over de hele wereld zijn er voorbeelden van polarisatie te zien wegens vermeende verschillen in cultuur, taal, religie of ras. Een pluriforme samenleving waarin mensen met verschillende achtergronden en culturen vreedzaam naast en met elkaar leven, is voor veel mensen een utopisch beeld geworden. Muren worden opgetrokken, maar gelukkig elders ook afgebroken: in voormalig Joegoslavië leefden en leven mensen uit zeer verschillende culturen en invloedsferen al eeuwenlang samen.

De zangers van Kamerkoor JIP willen een bijdrage leveren aan een betere wereld door muren af te breken en bruggen te bouwen. Daarom gaat JIP van 8 tot en met 15 juli op tour naar Bosnië en Herzegovina. Ze geven concerten in Mostar, Sarajevo, Konjic en Boracko Jezero. Daarnaast ontmoeten de jongeren van JIP muzikanten, jongeren, boeren en koren en gaan zij het dialoog aan over het bouwen van bruggen tussen culturen.

Bij dit dinerconcert nemen de zangers en dirigenten je vanuit de hele kas mee langs oude melodieën uit rijke tradities, gloednieuwe arrangementen en werken die zijn gecomponeerd na de Joegoslavische burgeroorlog van de jaren 1990. De sevdah, de ladino en andere volksstijlen onthullen een prachtige en wonderlijke wereld tussen oost en west: een wereld vol liefde, hartstocht en melancholie. De dirigenten geven je een kijkje in het kweekproces van hun muziek en vertellen verhalen over de muziek en cultuur uit de Balkan.

Tussen de gezangen door serveren wij twee heerlijke gangen met groenten uit de kas, geserveerd aan onze grote gezamenlijke tafel tussen de planten in de kas. Ook lichten we toe welke groenten gebruikt zijn en waar die in de kas groeien.
Bij het samenstellen van het menu laten wij ons inspireren door het thema ‘

Er is plek voor maximaal 35 mensen, dus reserveer je plekje op tijd.
Wil je een biertje of wijntje bij je eten? Die mag je zelf meenemen, want wij verkopen geen alcohol.

Wat: Sponsordinerconcert – Koor in de Kas
Wie: Kamerkoor JIP, dirigenten Jonathan en Imre, kwekers Meike en Kevin
Wanneer: Donderdag 6 juli, van 19.00 tot 21.30 uur
Kosten: Minimale bijdrage: € 35,- voor het diner, de muziek en de verhalen. De opbrengst komt volledig ten goede aan de tournee
Waar: De Kas Eet & Kweekplek – Koningsweg 135, Utrecht
Reserveren: kan hier via de website van Kamerkoor JIP, onderdaan de pagina

Over de artiesten:
KAMERKOOR JIP organiseert twee keer per jaar projecten rond een maatschappelijk thema. De deelnemers zijn jongvolwassenen met een brede maatschappelijke betrokkenheid. Met haar projecten wil JIP deelnemers en publiek uitdagen door vragen op te roepen zonder zelf met kant-en-klare, moralistische antwoorden te komen. De deelnemers doorgaan tijdens de projecten niet alleen op het gebied van de zang, maar ook op thematisch gebied een ‘belevingstraject’. Vanuit deze identiteit en visie maakt JIP geregeld uitstapjes door interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan en workshops en zangdagen te verzorgen.