FAQ’s

Veel gestelde vragen:


– Zijn jullie biologisch?

Nee, niet 100%, we hebben namelijk geen keurmerk. Een product is officieel pas biologisch als het is gecertificeerd volgens geldende regelgeving en die is niet niks! Wil je weten wat daar allemaal bij komt kijken? Duik hier maar eens in.
Wel proberen we zo min mogelijk te spuiten en alles op een zo natuurlijk mogelijke wijze te telen.
Dit kost wat meer geduld, tijd en ook meer schoffelwerk, maar wij geloven dat je dit terug proeft in de smaak van onze groentes.

– Huh, maar waar zitten jullie nou precies?
Op de Koningsweg 135 (dus niet 135a, -b of -c!) in Utrecht. Om precies te zijn zit dat tussen nr. 133E en 135B (goed op de huisnummers letten, die lopen hier wat raar).
Dat is vanaf het Ledig Erf oversteken en aan de rechterkant van restaurant ‘Speck’ de Gansstraat in. Die blijf je rechtdoor volgen, langs de begraafplaats, voorbij de Intratuin en onder de Waterlinieweg door. Nog vóór de sportvelden zitten we aan je rechterhand, achter het woonhuis bij Caravanstalling Agterberg.

– Waar kan ik parkeren?
Je kunt het beste je auto aan de Koningsweg zelf zetten. Je kunt hier gratis parkeren. Kom je met de fiets? Die kun je direct naast De Kas zetten: ongeveer 200 m. achter het woonhuis.

– Kan ik wat drinken en eten bij jullie?
Nee, we zijn geen koffie- of lunchroom. Vanwege een vrij beperkte horeca vergunning is dit niet mogelijk. Wel organiseren we zo nu en dan speciale lunches of etentjes. Dat kun je hier of op onze facebookpagina in de gaten houden.
Wil je graag een keer met een groep vrienden, collega’s of je hele familie bij ons eten? Leuk! Dat kan, we kunnen voor besloten groepen van 15-25 man iets regelen, lees hier meer hoe we werken en neem gerust contact met ons op, dan kunnen we mogelijkheden bespreken.

– Hebben jullie een nieuwsbrief?
Ja. We versturen (op onregelmatige basis) digitale Eet & Kweekpost. Wil je ook op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurt in De Kas? Schrijf je dan hier in voor onze digitale Eet & Kweekpost.

– Wat doen jullie in de winter?
Vorige winter (2015/2016) ging De Kas dicht en in winterslaap. De kwekers zijn op reis geweest om even bij te komen van het afgelopen kweekjaar en nieuwe inspiratie en eet&kweek-ideeën op te doen voor komend kweekjaar.
Daar kun je hier meer over lezen of bekijk de filmpjes die we maakten op ons youtube-kanaal.
Afgelopen winter werkten we aan andere projecten buiten De Kas. Helaas is de winter te koud om door te gaan met onze activiteiten in De Kas.

– Kan ik pinnen in jullie groentewinkel?
JA!

-Schrijf je nou groenteS, groenteN of groente?
Het maakt ons eigenlijk niet zoveel uit, maar hier lees je hoe het zit.