Wat De Kas Schaft – Special Edition!

Het is tijd voor de allerlaatste Wat De Kas Schaft en tevens de laatste Special Edition.
Op vrijdag 27 oktober organiseren we:’ Wat De Kas Schaft- Special Fall Edition’. Deze editie zouden we ook ‘Wat De Streek Schaft’ kunnen noemen, want voor deze bijzondere editie werken we samen met onze vriend en gastchef  Jesse: De Kokende Tuinman die bij velen bekend staat om zijn wildpluk- en paddenstoelenkennis. In zijn overtuiging dat wat lekker is niet van ver hoeft te komen en dat er dichtbij nog zoveel te halen is, verbouwt De Kokende Tuinman ook zelf groente en fruit en bereidt daarmee de heerlijkste gerechten.

Wat De Kas Schaft is een belevingsavond in De Kas, waarbij je eet aan onze lange tafel tussen de groentes van een verse één-keuze-maaltijd, gebaseerd op de groentes van de oogst van het moment.
We koken zonder vlees en vis, omdat we onze groentes in de spotlight willen zetten en dit keer dus ook bijzondere herfst producten uit de natuur uit de streek. We kweken groentes van het seizoen in een oude onverwarmde kas en willen je graag laten proeven hoe lekker die zijn.

We dekken de grote gezamenlijke eettafel extra mooi op en serveren je dit keer maar liefst 4 gangen met onze groentes en geven een persoonlijke rondleiding door de kas.
Wij zorgen voor een speciaal diner met vers geoogste groentes uit De Kas, bijzondere herfstige streekproducten en een gezellige en gedekte tafel. Jij reserveert genoeg plek en neemt mee: iemand die je leuk vindt (of je komt alleen, dat mag uiteraard ook gewoon) en een biertje of wijntje als je dat wilt drinken bij je eten. (Bring-Your-Own!)

Wat hoort er allemaal bij je kaartje?
Een (alcoholvrije) welkomstcocktail in het thema van Wat De Kas Schaft, een 4-gangenmenu, sap of ander fris, koffie en/of thee, we een persoonlijke rondleiding door De Kas en je gaat naar huis met een ‘leuk-dat-je-er-was-tas’.

Een aantal dagen van te voren krijg je een mail in je inbox met een wijntip, zodat je (als je dat wilt) je zelf meegebrachte wijntje af kunt stemmen op het menu (dat wel een verrassing blijft).
Er is plaats voor maximaal 25 personen, dus RESERVEER op tijd! {UITVERKOCHT}

NB: Het is in oktober koud in de kas! Kleed je warm aan met een extra laagje kleding!

NB2: we kunnen in het menu rekening houden met allergieën. Deze kun je bij het reserveren doorgeven. Gezien het thema kunnen we deze editie geen rekening houden met paddenstoelen allergie!


Wat?
Wat De Kas Schaft – Special Fall Edition!
Wanneer: Vrijdag 27 oktober, inloop vanaf 18:00u, om 18:30u gaan we aan tafel
Kosten: €39,50 p.p.
Waar? De Kas Eet & Kweekplek – Koningsweg 135, Utrecht
Reserveren: is niet meer mogelijk. Dit evenement is uitverkocht. 

Eerder gestelde vragen:

Dus ik moet mijn eigen wijntje of biertje meenemen?

Dat klopt. Wij verkopen geen alcohol, dus als je een wijntje of biertje bij je eten wilt: Bring Your Own! We hebben uiteraard wel een glas voor je. 🙂 Speciaal voor deze editie mailen we je een aantal dagen van te voren een wijntip, zodat je (als je dat wilt) je zelf meegebrachte wijntje kunt afstemmen op het eten.

Ik ben vegetarisch, kan ik dat doorgeven?

Dat komt goed uit. We koken namelijk altijd zonder vlees en vis bij Wat De Kas Schaft, omdat we graag onze groente de hoofdrol willen laten spelen. Vega voorkeuren hoef je dus niet door te geven en tijdens deze Special Vegan Edition al helemaal niet. 🙂

Ik heb een (doorgeef)-vrijkaartje gewonnen, kan ik die gebruiken?

Omdat dit om een speciale (eenmalige) editie gaat die uitgebreider is dan gewoonlijk, kun je je vrijkaartje hier helaas niet voor gebruiken.

Ik heb een voedselallergie/ben zwanger. Kunnen jullie daar rekening mee houden?

We kunnen zeker rekening houden met zwangerschappen en voedselallergieën (niet met diëten), maar dit horen we wel graag zsm. We beginnen namelijk ruim van te voren met het bedenken van de gerechten. Bij het reserveringsformulier voor je kaartje kun je dit doorgeven.
Aan ‘lust ik niet’ doen we niet ;-))

LET OP: aangezien het thema ‘herfst’ is kunnen we deze editie geen rekening houden met paddenstoelen allergie!

Wat voor kleding moet ik aan doen naar De Kas?

We doen niet aan dress codes, dus doe vooral aan wat jij mooi vindt. Hou er wel rekening mee dat de temperatuur in de kas kan wisselen van warm tot jassen-weer. Wees bij je bezoek dus voorbereid en neem een extra laagje kleren (en je zonnebril) mee. Omdat het ‘s avonds herfstig kan afkoelen raden we vooral aan een extra trui of vest mee te nemen.

Kan ik dan ook groente bij jullie kopen?

Ja zeker. We zijn tenslotte ook een groentewinkel. Op de avond zelf oogsten we graag verse groentes voor je als je dat zou willen.

Waarom kan ik in het reserveringssysteem maar maximaal 5 kaartjes bestellen?

Bij Wat De Kas Schaft schuif je aan de grote eettafel aan, samen met alle andere gasten. Dat betekent dat je aan tafel zit met mensen die je waarschijnlijk nog niet kent, maar wel kan leren kennen.  (Daarom is het ook zeker mogelijk (en eerder gebeurd) om alleen te komen.)
Als je graag een keer met je eigen vriendengroep wilt komen eten dan kan dat: we organiseren op aanvraag ook besloten etentjes voor groepen van 15-25 man. Daar lees je hier meer over.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Je kunt je auto parkeren op de Koningsweg, dit is gratis.  (Gelieve niet te parkeren naast het woonhuis, dat is niet van ons :-))
Het is echter het handigst om met de fiets te komen. Die kun je naast de kas zetten.

Waar kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Als je echt hele dringende vragen hebt kun je die mailen naar dekas@eetenkweekplek.nl

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen naar het evenement?

Nee hoor, dat hoeft niet. Als je hem op je mobiel kan laten zien is dat ook prima.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden voor dit evenement?

Zie dit eet-belevingskaartje als een theaterkaartje. Onze evenementen zijn vaak uitverkocht en we werken niet met wachtlijsten, waardoor er ook mensen achter het net vissen. Kijk dus goed in je agenda of je daadwerkelijk kunt, voordat je een kaartje koopt, want we rekenen op je.