De Eet & Kweekplek stopt..

Posted on 28 september 2017

We verkassen uit Utrecht…

Na 4 mooie seizoenen in onze kas op de Koningsweg stoppen wij met de Eet & Kweekplek in Utrecht.
We hebben de mogelijkheid gekregen om op een bijzondere plek op een kwartiertje rijden van Utrecht vandaan, net onder Hilversum een nieuw bedrijf te starten en het idee van De Kas verder vorm te geven.

In De Kas Eet & Kweekplek hebben we in 4 jaar leren kweken en veel verschillende etentjes en kleine evenementen georganiseerd.
Alhoewel we dit met veel enthousiasme en liefde hebben gedaan, merken we dat onze ambities verder reiken dan de mogelijkheden die deze plek ons biedt.
De kans om op een nieuwe en bijzondere plek ons farm-to-table-gedachtengoed verder uit te werken kwam op een mooi moment en verraste ons ook.

Het was geen makkelijke keuze om te besluiten hier te stoppen, aangezien De Kas Eet & Kweekplek ons kindje is. We prijzen ons dan ook gelukkig dat zoveel mensen de afgelopen jaren hier over de vloer zijn gekomen, aan onze grote gezamenlijke tafel hebben gegeten en vaak meer dan enthousiast reageerden.
We merken dat er veel vraag is naar puur eten, meer mensen geïnteresseerd zijn in de herkomst van hun eten, het verbouwen van groentes en tijd en aandacht voor wat er op je bord ligt en voor elkaar.

We zijn er dan ook van overtuigd dat alle enthousiaste bezoekers van De Kas Eet & Kweekplek onze nieuwe plek ook fantastisch zullen vinden….

 

Wat voor nieuwe plek dan? 

Die nieuwe plek is op een oude buitenplaats tussen Utrecht en Amsterdam op de Hoorneboegse hei, genaamd ‘De Hoorneboeg’.

De Tuinmanswoning – Hoorneboeg

Op De Hoorneboeg zullen verschillende initiatieven een nieuwe invulling gaan geven aan deze bijzondere plek. Zo komt er een yoga retraite locatie in de oude boerderij, zal er een coachings- en trainingslocatie zijn in de oude ‘Bibliotheek’ en krijgt ‘De Villa’ een nieuwe invulling als maatschappelijke platform.
Wij gaan in de oude ‘Tuinmanswoning’ een restaurant beginnen met aangrenzend een grote moestuin van ongeveer 2000m2. Ook bevindt zich een oude (ruïne van) een kas in de tuin, die we graag weer in ere willen herstellen om het oude ensemble compleet te maken.

We gaan net als bij De Kas Eet & Kweekplek de groentes in de hoofdrol zetten en zullen zonder vlees en vis koken. Uiteraard met een deel van de oogst uit eigen tuin, maar we hebben ook de ambitie om samen te werken met andere lokale producenten.

De kaart zal ook een groot aantal vegan-friendly opties bieden.
Ook hier willen we verschillende kleinschalige evenementen organiseren zoals ‘Ongeplukte’ lunchconcerten met muziek en andere podiumkunsten.

Leuk om te weten is dat naast ons restaurant de Utrechtse ‘Elegast distillery’ een kleine natuurdestilleerderij gaat realiseren met ruimte voor workshops waarbij je samen producten kan maken zoals zeep, cider, brandy en colognes.

 

En nu? 

Ons seizoen loopt altijd tot eind oktober. We organiseren zowel eigen etentjes en evenementen als besloten diners, totdat de klok een uur teruggaat.
Tot die tijd organiseren we nog verschillende evenementen waar je voor kunt reserveren, zoals Wat De Kas Schaft op 20 oktober, een Ongeplukt Lunchconcert op 22 oktober en hebben we nog ruimte voor een paar laatste besloten etentjes. Wil je je verjaardag of teamuitje dus nog bij De Kas Eet & Kweekplek in Utrecht organiseren: wacht niet te lang, want de data voor oktober vullen zich snel. Ook organiseren we eenmalig een laatste ‘Special Edition’ van Wat De Kas Schaft op 27 oktober.
In november organiseren we wellicht nog een paar laatste ‘Eet-De-Kas-Kaal’ avonden en sluiten we het seizoen af met een knaller… Omdat we met eenjarige planten werken halen we die er allemaal uit en is De Kas uiteindelijk echt leeg.

Vanaf begin 2018 hopen we aan de slag te kunnen met verbouwen op onze nieuwe plek, die hopelijk in de zomer open kan.

Wil je op de hoogte blijven van onze toekomstige plannen?

Schrijf je in voor onze Eet & Kweekpost (als je dat nog niet hebt gedaan). Aan het eind van het seizoen zullen we via die weg een optie bieden om voor onze nieuwe nieuwsbrief in te schrijven.

Wil je meer weten en op de hoogte blijven van de plannen op de Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg? Dan kun je je hier inschrijven om (gratis ;-)) vriend van de Hoorneboeg te worden en de ontwikkelingen van de hele buitenplaats te volgen.