Brommerbios in De Kas — 10 juni {VOL}

Posted on 22 mei 2016

De Brommerbios is dé mobiele buitenbioscoop van Utrecht en is gebouwd op een bakbrommer uit de jaren ’70. In samenwerking met jonge filmmakers en curatoren worden gratis filmavonden op de mooiste locaties in Utrecht georganiseerd. In het najaar van 2015 parkeerde de Brommerbios voor het eerst in De Kas.

De Brommerbios reist opnieuw af naar de Koningsweg en parkeert vrijdag 10 juni de mobiele bioscoop ín De Kas Eet & Kweekplek voor een speciale Eet & Kweekfilmavond of als het lekker weer is: buiten op het ‘kas-gras’.

Voordat de film begint maakt De Kas voor de liefhebbers een lekkere verse Kas-Dag-Hap (zonder vis en vlees) voor €12,50 p.p. met groente uit De Kas. Je bent dan tussen 19:30 en 20:30u welkom om een vorkje mee te prikken en door de kas te struinen.
 (dit hoeft niet, maar is natuurlijk wel heel leuk).

Na het eten kun je op het grasveldje bij De Kas nog een ‘s zomers potje jeu-de-boulen, Kubben of gewoon chillen.
Om 22:00u starten we de film.
! Biertjes en wijn mag je zelf meenemen. Koffie, thee en fris is te koop bij De Kas.

LET OP: voor zowel het (gratis) kijk-plekje zonder -, als het kijk-plekje mét Kas-Dag-Hap kaartje moet je wel even reserveren, want we hebben maar plek voor 50 man totaal. En vol=vol.

Wat: Brommerbios in De Kas Eet & Kweekplek
Wanneer: Vrijdag 10 juni (2016) – 19:30 – 20:30 Kas-Dag-Hap // 20:30 – 22:00 Jeu-de-boulen, Kubben en chillen bij De Kas // 22:00 Start film
Kosten: Alleen kijk-plekje: gratis (‘Pay what you want’ achteraf), eet-en-kijkplekje: €12,50.
Waar: De Kas Eet & Kweekplek – Koningsweg 135 (ongeveer 200m. achter het woonhuis)
Reserveren: is niet meer mogelijk. Dit evenement is al voorbij. In het najaar rijdt de Brommerbios nog een keer af naar De Kas.

Eerder gestelde vragen:

Waar zit De Kas Eet & Kweekplek precies?

De Kas Eet & Kweekplek zit op de Koningsweg 135 in Utrecht, ongeveer 200 meter achter het woonhuis op nr.135. Vanaf de stad gezien fiets je op de Koningsweg de Intratuin voorbij, onder de Waterlinieweg door totdat je aan je rechterhand woonhuis nr. 135 ziet, nog voor de sportvelden beginnen.
(Let goed op de huisnummers, die lopen wat raar: we zitten tussen 133E en 135A)

Wat voor kleding moet ik aan doen naar De Kas?

We doen niet aan dress codes, dus doe vooral aan wat jij mooi vindt. Hou er wel rekening mee dat de temperatuur in de kas kan wisselen van warm tot jassen-weer. Wees bij je bezoek dus voorbereid en neem een extra laagje kleren (en je zonnebril) mee.

Wat mag ik wel/niet meebrengen?

Hier mag je wel je eigen biertje of wijntje mee nemen. Dat is mooi, want dan kun je mooi je lievelings meenemen. Je lievelings filmgenoot is ook welkom (zorg wel dat je voor iedereen een plekje reserveert).
Als het lekker weer is en we buiten de film kijken mag je je eigen kleedje meenemen.
Verder is een warme trui of extra vest  aan te raden.
Wat je niet mee mag brengen zijn alle dingen die je normaal gesproken ook niet mee zou nemen naar de film. 🙂

Wat bedoelen jullie met 'pay what you want' voor de film?

In principe is de film gratis, omdat we graag een podium bieden voor jonge filmmakers die nog niet zo’n groot publiek hebben. Omdat er bij het onderhouden en vervoeren van een brommer wel wat kosten komen kijken vragen we onze kijkers om achteraf een contante vrijwillige bijdrage te doen. Je mag dus zelf als het ware weten wat je kaartje kost. Neem dus wel wat contante euro’s mee.

Kan ik dan ook groente bij jullie kopen?

Dat kan zeker. Bij het bestellen van je kaartje heb je de optie om een verrassings-groente-pakket te bestellen. Wij zorgen dat er dan een vers geoogst pakketje voor je klaar staat. (Dit is wat handiger dan in het donker groente oogsten :))


Moet ik het kaartje dat ik in mijn mail krijg uitprinten?

Dat mag. Je mag hem ook op je mobiele telefoon laten zien.

Ik ben vegetarisch, kan ik dat doorgeven?

Dat komt goed uit. We koken namelijk altijd zonder vlees en vis bij De Kas, omdat we graag onze groente de hoofdrol willen laten spelen. Vega voorkeuren hoef je dus niet door te geven.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Er zijn naast De Kas een paar plekjes om te parkeren, mocht je met de auto komen, of op de Koningsweg zelf. (Gelieve niet te parkeren naast het woonhuis, dat is niet van ons :-))
We raden echter, speciaal voor deze avond aan, met nadruk aan om met de fiets te komen, gezien het aantal bezoekers. Die kun je direct naast de kas zetten, dus 200 meter voorbij het woonhuis.

Waar kan ik jullie bereiken als ik vragen heb?

Als je echt dringende vragen hebt dan kun je ons mailen op dekas@eetenkweekplek.nl .