{BLOG} Wat Doet De Kas Nu?

Posted on 21 januari 2017

En in de winter dan..?” Is één van de vragen die we vaak krijgen van onze gasten.
Tja, wat doe je in de winter in een oude onverwarmde kas? Kweken kun je niet zo veel en eten in een steenkoud glazen huis is ook niet ideaal. Dus wat dan?

Dan zetten we onze eet & kweekskills ook even op een lager pitje.
Na een voorjaar, zomer en najaar vol etentjes, lunchconcerten, verjaardagen, teamuitjes, yogalessen, high tea’s en andere bijeenkomsten in de kas, gaat Eet & Kweekplek in winterslaap, zodra de klok in het najaar een uur terug gaat.

We ruimen de kas leeg – en dat is best een dingetje mogen jullie weten: je tomatenkinders en aubergine kroost de grond uit trekken en uitzwaaien naar de stort of composthoop..
We houden met wollen mutsen, dikke truien en een beetje weemoed over het afgelopen jaar grote schoonmaak. De laatste boerenkool verkopen we of verdwijnt in onze eigen vriezer en we geven de grond een beetje rust.

Zelf gaan we allebei weer aan het werk buiten De Kas.
Zo geeft Kevin nu oa Engelse bijles en experimenteert hij er op los met fermenteren en het inmaken van verschillende groentes.
Meike organiseert verschillende evenementen buiten de glazen deuren en is op dit moment voor haar werk als reisleidster aan het werk in haar geliefde Zuid Amerika.

En stiekem tellen we af tot het voorjaar:
De zaden zijn al gedroogd en besteld, nieuwe plannen worden gesmeden en een nieuw teeltplan staat in de grondverf.
Voor komend jaar hebben we alweer een paar mooie nieuwe ideeën, maar ook de bekende etentjes als ‘Wat De Kas Schaft’ en ‘Ongeplukt’ komen terug, wellicht in een nieuw werkjasje…

Graag kondigen we alvast aan dat Parkyoga vanaf 12 maart weer in de frisse voorjaarskas Yoga zal verzorgen tijdens ‘Pluk de Dag en een yogacursus van 4 weken aanbiedt tussen onze prille plantjes in het voorjaar.
EN…
Hebben we een PRIMEUR op 31 maart, 1 – en 2 april:
Theater en Eten in de Eet & Kweekplek..  (binnenkort meer..)

Wij kunnen niet wachten en hopen jullie in het voorjaar weer te zien!

Winterse Utrechtse – en warme Braziliaanse groet,
Kevin & Meike

Kwekers